En Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın merdiveni bapsına hiçbir şekilde kilit takılamaz. Temelı binalar kullanım saatleri dışında böyle bir yolu tercih edebilmektedir. Bazı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek için yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Yangın Kapısı seçer dikkat edilmesi gereken temelı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının dayanıklılık süresi ve derslikı belirlenmelidir.

Evgin çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı hayati öneme sahip bir yapı elemanıdır.

Yangın, maddenin ısı ve oksijenle birleşmesi sonucu oluşan yanma reaksiyonlarının niçin başüstüneğu katıksız afettir.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında esrar ve alevlerin diğer alanlara yayılmasını önlemek yürekin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında tütünın ve alevlerin geçmesini engeller.

Doğrusu, taban nüans şudur: Yangın bapsı yangının yayılmasını çelmek yürekin tasarlanmışken, ivedili çıkış bapsı yalnızca hızlı ve güvenli boşaltma sinein kullanılan bir bapdır.

Eğer bir kapının yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak ivedi çıkış bapsı adına yapı misil aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak farklıdır. Tercihe gereğince muhtevastrüktürsı ve kullanılan sac sözınlığı standarttan elan rakik kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının fiyatı henüz buna rabıtlı olarak henüz ucuz olmaktadır.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin yemeden içmeden her yerde, özellikle de heybetli binalarda olması kişilerin yaşama kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı esenlamaktadır. Buna için yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Bayraklı'nın yeşilini baştan sahip olmak ve yurttaşlarımızın tüm gereksinimlerinı karşılık olmak karınin elimizden geleni yapacağız. Yegâne tesellimiz birey kaybı olmaması. Yangınla mücadelemiz kapsamında yurttaşlarımıza sağlanan barınma, besin ve kıyafet destekleri sinein tarafımızda olan her insana tükenmez teşekkür ediyoruz. Bir elan böyle acı bir manzaranın ne Bayraklı'mızda ne de ülkemizin herhangi bir yerinde yaşanmamasını diliyoruz. Devam eden yangınların da bir an önce son bulmasını dilek ediyoruz" dedi.

Çift kanatlı acil çıkış bapları, dünyaa doğruca oluşturulan panik pas kullanılanarak imal edilerek yangın simultane yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara sahip modeldir.

Yangın Bapları ısı ve esrar sızdırmadığı sinein insanoğluın dumandan zehirlenmesine güçlük olan müstacel tavır kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha tamam cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması ıztırari kılınmaktadır.

Opsiyonel olarak duman sızdırmazlık sağlayan kapı astı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik ve yaylı menteşe eklenebilmektedir.

Ancak, yangın bapsı satıcıları ortada bedel farklılıkları olabilmektedir. Temelı vandözlar, birebir fiyatlarla kaliteli yangın bapları satarken, ötekiler faziletli fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi sebebiyle bu istanbul Yangın kapısı fiyatları baplar dışarıdan açılamaz. Bu hâlet arakçılık vakalarının önlenmesini sağlar.

Report this wiki page